News

Summer of Startups 2016 voittajaksi valittiin FactoryFinder

Aalto Entrepreneurship Societyn (Aaltoes) järjestämä Summer of Startups yrityskiihdyttämö (SoS) kulminoitui perjantaina 5.8. Demo Day -tapahtumaan.

Tapahtuma kokosi yli 400 katsojaa Otaniemeen seuraamaan 14 kasvuyrityksen välistä pitchauskilpailua. Yhdeksän viikon ohjelmaan haki keväällä101 kovatasoista tiimiä, joista 14 valittiin SoS:iin. Kilpailun voittajaksi valittiin FactoryFinder, joka auttaa pieniä ja keskisuuria vaatebrändejä löytämään vastuullisesti toimivia tuottajia. Tuomareina toimivat Woltin toimitusjohtaja Miki Kuusi, Suomen Bisnesenkeliverkoston puheenjohtaja Jaakko Salminen, Nordean varatoimitusjohtaja Sampsa Laine ja EY:n Executive Director Matti Copeland.

FactoryFinder auttaa länsimaisia vaatebrändejä löytämään vastuullisia ja korkealaatuisia tuottajia.

Korkea laatu ja eettiset toimintatavat varmistetaan sillä, että jokainen tuottaja noudattaa BSCI standardeja (Business Social Compliance Initiative) ennen kuin se lisätään verkostoon.Tarkoituksena on kehittää verkkopaikka, jossa tekstiilialan yritykset voivat käydä suoraan kauppaa tuottajien kanssa.

“Summer of Startups ohjelmaon antanut meille paljon enemmän kuin edes uskalsimme odottaa. Ohjelman sisältö on ollut erittäin vakuuttava ja olemme saaneet mahdollisuuden tavata startupkentän tärkeimpiä vaikuttajia – niin Suomesta kuin ulkomailta. Meille on tarjottu tukea ja neuvoja jokaiseen yrityksemme osa-alueeseen.

Tämä on mahdollistanut toiminnan nopean kehittämisen. FactoryFinderiin onkin kohdistunut paljon kysyntää kesän aikana ja tilausten määrä on kasvanut merkittävästi”, kertoo Jesse Tran, FactoryFinderin toimitusjohtaja.

Merkittävä vaikutus liikeidean syntymiselle on ollut uusilla kauppasopimuksilla.

Vapaakauppasopimukset USA:n, EU:n ja Vietnamin välillä tekevät tulevaisuudessa Vietnamissa valmistetuista tuotteista entistä kilpailukykyisempiä. Tran ei kuitenkaan tahdo Vietnamin joutuvan samalle polulle kuin naapurimaa Kiina, joka on joutunut kamppailemaan massiivisesta teollisuudesta johtuvien ilmansaasteongelmien kanssa. “Pyrimme vaikuttamaan oman tekemisen kautta siihen, mihin suuntaan tehdastuotanto kehittyy ja siksi tuemme vain vastuullisesti toimivia tehtaita”, sanoo Tran.

“Summer of Startups ohjelman jälkeen tarkoitus viedä yritystä entistä tehokkaammin eteenpäin. Aluksi keskitymme asiakashankinnassa Suomeen sekä muihin Pohjoismaihin ja ensi vuonna tarkoitus on suunnata USA:n markkinoille”.

Lisätietoja:

Mikael Uusivuori

+358 40 5910607

mikael@factoryfinder.com

FactoryFinder on Aalto Start-Up Centerin asiakasyritys.