News

Kansainvälinen muotoilupalkinto Moikon Heijastavat Kädet -mallistolle

Helsinkiläisen Moikon Heijastavat kädet -mallisto on voittanut kansainvälisessä Red Dot Award -kilpailussa kunniamaininnan erityisen korkealaatuisesta, hyvin toteutetusta suunnittelutyöstä.

Heijastavat kädet -mallisto

Heijastavien käsineiden mallisto lanseerattiin syksyllä 2016. Malliston tarkoituksena on tuoda markkinoille irrallisten heijastinten rinnalle käsineet, jotka kävellessä toimivat kuten roikkuvat heijastimet. Ajatus heijastavista käsineistä syntyi oivalluksesta: On ihmisiä, jotka eivät halua käyttää perinteistä roikkuvaa heijastinta, mutta haluavat silti keinon tulla nähdyksi pimeässä heijastavuuden avulla. Ihmisillä on jo valmiiksi kaksi roikkuvaa ja heiluvaa asiaa vartalon molemmin puolin, kädet. Käsissä on joka tapauksessa käsineet kylmänä ja pimeänä vuodenaikana. Tämän ajatuksen pohjalta syntyi monipuolinen heijastavien käsineiden mallisto. Malliston käsineiden heijastavuus on toteutettu korkelaatuisina, huolellisesti suunniteltuina painokuvioina. Lisäksi on käytetty kangasta, jossa heijastava raita on kudottu suoraan kankaaseen. Mallistossa on useita eri tyylisiä heijastavia kuvioita: kaunis ruusuaihe, jossa inspiraationa ovat klassiset ruusutatuoinnit. Seeprakuvioisesta ja yksivärisestä heijastavasta rukkasesta saa muodostettua sydämen, kun kämmenet laittaa vierekkäin. Neulotuista lapasista löytyy mm. huomaamaton liukuvärikuvio minimalisteille, veikeä kerälle kiertynyt kissa, ja lumihiutaleista muodostuva sydän.

Red Dot

Red Dot on kansainvälinen, maailman suurimpiin lukeutuva muotoilukilpailu, jonka järjestää vuosittain saksalaisen Nordrhein-Westfalenin osavaltion muotoilukeskus Essenissä. Tapahtumassa on sarjat tuotemuotoilulle, muotoilutoimistoille ja uusille tuotesuunnittelukonsepteille. 62 vuotta vanha kilpailu saa vuosittain tuhansia hakemuksia useista kymmenistä eri maista. Vuonna 2017 kilpailutöitä oli yhteensä 5500 54 eri maasta. Voittajatyöt palkitaan Essenissä 3.7.2017. Työt ovat vuoden ajan esillä Essenin Design-museossa, kilpailun internet-sivuilla ja Red Dot Design -vuosikirjassa.

Moiko

Moiko on oivaltaviin ja funktionaalisiin asusteisiin keskittynyt Helsinkiläinen design-merkki. Moikon ovat perustaneet vuonna 2010 suunnittelijat Mari Heinonmäki ja Anu Saari. Yrityksen taustalla on suunnittelijoiden kiinnostus kehittää arjessa tarvittavista tuotteista parempia ja hauskempia. Oivaltavuus Moikon tuotteissa on nähtävissä suvaitsevaisuutta ja kommunikointia lisäävissä moikkauslapasissa sekä heijastavissa asusteissa, jotka lisäävät turvallisuutta. Kaikki tuotteet valmistetaan eettisesti suomalaisten ja eurooppalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Lisätietoja:

Mari Heinonmäki 040 7331426 / mari(a)moiko.fi

Anu Saari 040 7201723

www.moiko.fi

www.facebook.com/moikodesign

 

Moiko on Aalto Start-Up Centerin alumniyritys.