News

Bocap etsii kasvuhaluisia gaselliyrityksiä (talouselama.fi)

Bocap oli varhaisimpia pääomasijoittajia Suomessa, joiden periaatteena on sijoittaa yrityksiin vähemmistöomistajina. Sen ensimmäinen vähemmistösijoituksiin keskittyvän pääomarahasto lanseerattiin vuonna 2012.

Bocap logo

Bocap on Aalto Start-Up Centerin alumniyritys. Julianna Borsos oli myös mukana  20-vuotisvideollamme, jonka voit katsoa YouTubessa.

‘Borsos sanoo Bocapin olevan “nirso”, millaisiin yrityksiin lähdetään sijoittamaan. Unelmasijoituskohde on kannattavana pysyvä “kasvuhaluinen gaselliyhtiö.” Sen jälkeen, kun Bocap on ollut mukana omistajana 3–5 vuotta, irtautuminen tehdään listautumisen tai yritysoston kautta. Myös isommat buyout-rahastot voivat kiinnostua yrityksistä, kun niiden liikevaihto ylittää 40–50 miljoonaa euroa.’

Lue koko artikkeli Talouselämästä.

Aalto Start-Up Centerin vuosittainen yritystutkimus kertoo, että noin 30% tutkituista alumniyrityksistämme ovat nopeasti ja kannattavasti kasvavia gaselliyrityksiä. Viimeisimmästä tutkimuksesta uutisointi täällä. Jos haluat kuulla lisää tutkimuksesta, ota yhteys Marika Paakkalaan!