News

FinnStart Cairo – yrittäjyysyhteistyötä edistämässä Egyptissä

Suomen Kairon-suurlähetystö ja digitaali-infrastruktuuriyritys NxtVn järjestivät tapahtuman, jonka tavoitteena oli edistää egyptiläisen startup-ympäristön toimintaa ja vaihtaa tietotaitoa Suomen ja Egyptin välillä. Aalto Startup Centeristä mukana oli Ville Luukkanen.

Suurin osa suomalais-egyptiläisen FinnStartin puhujista oli egyptiläisiä. Tapahtuman yksi päätavoitteista olikin tarjota juuri paikalliseen startup-ympäristöön sopivaa ohjeistusta. Tapahtumaan saapui myös yhteensä viisi suomalaista puhujaa kertomaan omista kokemuksistaan sekä jakamaan tietoa suomalaisten startupien toimivista käytännöistä.

Suomessa valtio tukee startup-ympäristöä ja sen monipuolisuutta edesauttaa muun muassa maan korkealaatuinen koulutusjärjestelmä. Aalto yliopiston startup-keskuksen neuvonantajan Ville Luukkasen mukaan kansainvälisestikin uniikki keskus avustaa yrittäjiä menestymään samalla tavalla kuin teknikot avustavat astronautteja avaruuteen.

Ville Luukkanen vastaa Aalto Startup Centerissä kestävän liiketoiminnan alueesta, mm. EIT Climate KIC ja EIT InnoEnergy -ohjelmista. Näistä Climate Launchpad-haku on auki 18.6. asti

Lue koko blogikirjoitus Ulkoministeriön sivulta.