Aalto Startup Center current companies

INGA

Turvallinen ja dataohjautuva synnytyksen käynnistäminen
A close-up of a pregnant person wearing a white T-shirt, standing on a sandy beach at sunset.

Status:

Pre-business

SDGs:

Gender equality, Good health and well-being

Industry:

ICT

Impact:

Quality of life

Origin:

School of Science

Established:

2024

Looking for:

Funding

Synnytyksen käynnistäminen on yleinen toimenpide synnytyksen käynnistämiseksi, jos synnytys ei tapahdu luonnollisesti tai jos synnytyksessä on riskejä äidille tai sikiölle. Vuonna 2022 maailmassa tehtiin 40,5 miljardia käynnistystä. Länsimaissa noin joka kolmas synnytys käynnistetään. Kyseessä kuitenkin haastava prosessi, joka epäonnistuu 35 prosentissa tapauksista. Nykyiset IOL-työkalut eivät tarjoa ominaisuuksia, jotka tukisivat viimeaikaista tieteellistä näyttöä, eivätkä anna reaaliaikaista tietoa vauvan hyvinvoinnista tai käynnistyksen etenemisestä. Induktion epäonnistuminen johtaa synnytyskomplikaatioihin ja lisää terveydenhuollon kustannuksia. Käynnistyksen epäonnistuminen aiheuttaa yli 1,6 miljardin euron kustannukset pelkästään Yhdysvalloissa vuosittain, ja maailmanlaajuinen taloudellinen taakka on arviolta 10 miljardia euroa.

Pyrimme vastaamaan nykyisten käynnistystyökalujen ja -tekniikoiden haasteisiin ja rajoituksiin Inga-hankkeella, joka on uudenlainen diagnostinen laite, joka on tarkoitettu tehokkaaseen ja optimoituun käynnistykseen. Inga-konseptin avulla seurataan sikiön hyvinvointia ja kohdun supistuksia reaaliaikaisesti ja tehdään tietoon perustuvia päätöksiä. 

R2B-hankkeen aikana arvioimme testilaitteen toimivuutta sekä laboratorio- että kliinisessä ympäristössä ja tutkimme konseptin eri näkökohtia, mukaan lukien käynnistysmenetelmien ja sikiön hyvinvoinnin parhaita yhdistelmiä. Inga-konseptilla on mahdollisuus mullistaa ja nykyaikaistaa toimenpideportfolio tarjoamalla turvallisempi, tehokkaampi ja kätevämpi menetelmä, mikä johtaa myös parempaan synnytyskokemukseen äidille.

Aalto-yliopiston neurotieteen ja biolääketieteellisen tekniikan laitos vastaa hankkeesta yhteistyössä Helsingin yliopistollisen sairaalan kanssa. Tutkimushankkeen aikana keskitymme tutkimaan parasta kaupallistamisreittiä Ingan anturi- ja lääkeannostelujärjestelmäteknologioille. Vuonna 2022 Inga valittiin SPARK Finland -mentorointiohjelmaan, mikä osoittaa konseptin korkean kypsyyden ja lupaavuuden.

Contact

Ilkka Hyytiäinen

  • Published:
  • Päivitetty:
  • This content was originally published on www.aalto.fi.
Jaa
URL copied!